Împrejurimi

 

Băile Şugaş: Stațiunea balneoclimaterică de interes local Şugaş-Băi este situată la 747m altitudine, la 8 km vest de Sfântu Gheorghe. In stațiunea din inima munților Baraolt există băi si mofete indicate pentru boli cardiace si boli ale aparatului circulator. Iarna se practică schiul funcționând si o instalație de transport pe cablu pentru schiori.

Peşteri Peştera Puciosului (lângă Balvanyos, în Masivul Puciosu), cu emanaţii puternice de hidrogen sulfurat şi bioxid de carbon, rezultat al activităţii vulcanice care a avut loc în urmă cu un milion de ani. Aceste gaze sunt foarte nocive atât pentru om cât şi pentru animale. În apropiere se află un loc denumit „Cimitirul păsărilor”.
Alte peşteri: Peştera 9 (în Cheile Vârghişului), cu perle de cavernă şi ceramică neolitică, Peştera de la Turia, cu emanaţii de sulf.
 
Lacul Sf. Ana este singurul lac din Europa Centrală aşezat într-un crater vulcanic care s-a păstrat intact. Constituie o raritate a naturii, fiind declarat rezervaţie naturală. Este situat la 28 km de Băile Tuşnad, la o altitudine de 950m, ocupând zona centrală a masivului vulcanic Ciomatu. Întrucât lacul Sf. Ana este alimentat exclusiv de precipitaţiile atmosferice (neavând izvoare) apa acestuia este deosebit de limpede, conţinutul de suspensii nedepăşind 0,002 grame la litru.

 

 
 

     Contact online

My Yahoo Status
هيولای تبليغات

Avem 11 vizitatori online
Copyright © 2019 Gyongyver panzio